ΜΕΒΓΑΛ: Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας στην Μαίρη Χατζάκου από την ΕΥ

H κα Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, ήταν μία από τους τέσσερις συνολικά επιχειρηματίες στην Ελλάδα που τιμήθηκαν με το Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας στα βραβεία της ΕΥ «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024. Πρόκειται για βραβείο με διεθνές κύρος και αναγνώριση που επιβραβεύει την επιχειρηματική πορεία της κας Χατζάκου.

Τα τελευταία χρόνια η κα Χατζάκου με αγάπη, τόλμη, επιμονή και άοκνες προσπάθειες κατόρθωσε να μετατρέψει σε πρόκληση κάθε δυσκολία, να διατηρήσει τη ΜΕΒΓΑΛ ελληνική και οικογενειακή και να θέσει το μέλλον της εταιρείας σε στέρεες βάσεις. Υπενθυμίζεται ότι το 2016 που επανήλθε στην εταιρεία, η ΜΕΒΓΑΛ ήταν στα πρόθυρα πώλησης σε fund ξένων συμφερόντων, ως μόνη λύση για τη διάσωσή της. Η κα Χατζάκου επέλεξε να απορρίψει ελκυστικές προσφορές και στη συνέχεια χρειάστηκαν οκτώ χρόνια προσπαθειών, για να επανέλθει η ΜΕΒΓΑΛ στο σημείο του τζίρου που είχε την εποχή της προηγούμενης ακμής της. Σήμερα ο κύκλος εργασιών αγγίζει τα 185 εκ. € (2023), αυξημένος κατά 20% σε σχέση με την περασμένη χρονιά (2022).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός διαγωνισμός της ΕΥ, ένατος κατά σειρά, συνέδεσε την επιχειρηματικότητα με την τέχνη, για να αναδείξει κάθε πτυχή που εμπνέει και καταλήγει σε ένα δημιουργικό αποτέλεσμα, το οποίο ωφελεί και τον δημιουργό και όσους το απολαμβάνουν. Η πλούσια ιστορία, οι σημερινές επιδόσεις της εταιρείας, οι εξαγωγική της δραστηριότητα σε 35 χώρες, οι επενδύσεις και η τεχνολογία, οι καινοτομίες της, η σύνδεση που έχει με την κοινωνία, η φροντίδα της για το περιβάλλον αλλά και για τη γυναικεία ενδυνάμωση προσμέτρησαν καθοριστικά στην απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Κατά την παραλαβή του βραβείου η κα Χατζάκου αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή διαδρομή της στο τιμόνι της ΜΕΒΓΑΛ και δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα καθώς και για την προσωπική και επαγγελματική μου οικογένεια. Τελικός συντελεστής της επιτυχίας είναι ο κάθε άνθρωπος που επιλέγει τα προϊόντα μας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι -καθημερινά- εδώ και 74 χρόνια επιδεικνύουν πίστη στην ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία που προσφέρουμε, αγκαλιάζουν κάθε μας καινοτομία και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Ως γυναίκα επιχειρηματίας με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ΜΕΒΓΑΛ, ως άνθρωπος με πείσμα απέναντι σε ότι με ταλαιπώρησε, πιστεύω στο επιχειρείν που προοδεύει και εξελίσσεται. Ως Ελληνίδα εκφράζω την πίστη και την αφοσίωσή μου στα ελληνικά προϊόντα που γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας.  Η ΜΕΒΓΑΛ είναι η δική μου Ιθάκη. Μου χάρισε ένα ταξίδι διάσπαρτο από εμπόδια και αντιξοότητες, γνώσεις και εμπειρία, αλλά και ανθρώπους που με πίστεψαν και με συντρόφευσαν. Με πίστη, τόλμη, αγάπη και ανθεκτικότητα φτάνουμε στον προορισμό μας