Μια γιορτή ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Απο αριστερά:
• Σοφία Μανέα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.)
• Έρρικα Πρεζεράκου, Δημιουργός του Replayce, Ερευνήτρια, Ομιλήτρια, Πρωταθλήτρια στο Άλμα επί Κοντώ
• Αναστασία Nτέντε, Managing Director της Hemoglobe, επίσημου διανομέα της Dexcom στην Ελλάδα

Μια καλή ευκαιρία για παιχνίδι, δράση, θετική ενέργεια αλλά και πληροφόρηση για τις εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες στην αυτοφροντίδα προσέφερε σε παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και στις οικογένειές τους η εκδήλωση που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) στον φιλόξενο και όμορφο χώρο του Replayce την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με την ευγενική υποστήριξη της Dexcom.

Με αφορμή την εκδήλωση τα μέλη της ΠΕΑΝΔ βρέθηκαν ξανά από κοντά αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις, ενημερώθηκαν για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στην διαχείριση του διαβήτη τύπου 1, αλλά κυρίως στήριξαν και ενθάρρυναν τα παιδιά, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την πάθηση και να αντιμετωπίζουν με δύναμη και αισιοδοξία τις όποιες καθημερινές προκλήσεις.

Η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κ. Σοφία Μανέα υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τα μέλη της Ένωσης και δήλωσε: «Με πολλή χαρά περιμέναμε μικροί και μεγάλοι αυτή τη γιορτή καθώς η μακρά περίοδος που διανύσαμε, μας κράτησε σε απόσταση από τα μέλη μας και όλοι είχαμε την ανάγκη να ξαναβρεθούμε σε κλίμα εορταστικό, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη γνώση. Υπό την ευγενική υποστήριξη της Dexcom, πολλά από τα “μικρά” μας μέλη με τις οικογένειές τους, απόλαυσαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σύστημα CGM  της εταιρίας που προσφέρει μοναδικά οφέλη για την ορθή διαχείριση του διαβήτη τόσο στο παιδί όσο και στους ίδιους τους γονείς που θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, ηλικίας 3 έως 12 ετών, παρακολούθησαν την αφήγηση της ιστορίας «Η Ρένια και ο Διαβήτης που δεν έκανε κύκλους», από την  Έρρικα Πρεζεράκου, ιδρύτρια του Replayce Education, η οποία με την ζεστασιά, ενσυναίσθηση και θετική της προσέγγιση, προσέφερε μια ξεχωριστή εμπειρία. Στη συνέχεια, ακολούθησαν διάφορες ομαδικές δράσεις, γεμάτες γέλιο και παιχνίδι με στόχο την ενδυνάμωση, την εμψύχωση και την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και της αλληλεγγύης. Πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις είχε η εκδήλωση για τα παιδιά που χάρηκαν και διασκέδασαν με φίλους και τις οικογένειες τους.

Παράλληλα, οι γονείς και οι συνοδοί είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενός νέου συστήματος συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) για παιδιά από 2 ετών και πάνω. Η κ. Αναστασία Nτέντε, Managing Director της Hemoglobe του επίσημου διανομέα της Dexcom στην Ελλάδα, ανέφερε σχετικά:  «Τα συστήματα CGM παρέχουν μια πλήρη εικόνα των επιπέδων γλυκόζης, μέρα και νύχτα, η οποία μπορεί να βοηθήσει, καθώς περιορίζει τις ανησυχίες των γονέων όσον αφορά στη φροντίδα ενός παιδιού με διαβήτη. Δεδομένου ότι το Dexcom ONE είναι το πρώτο CGM σύστημα που συνταγογραφείται για παιδιά από 2 ετών, είμαστε σε συνεργασία με την ΠΕΑΝΔ για να διασφαλίσουμε ότι οι οικογένειες θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για την έναρξη χρήσης στο παιδί τους. Ως ειδικοί στη φροντίδα του διαβήτη, κατανοούμε τη σημασία της ευκολότερης διαχείρισης του διαβήτη όχι μόνο για το παιδί, αλλά για ολόκληρη την οικογένεια».