Νέες, καινοτόμες λύσεις αντιμικροβιακής τεχνολογίας που θωρακίζουν τον χώρο μας!

Η πρόσφατη πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε με τον πιο οδυνηρό τρόπο την ανάγκη της φροντίδας για την υγιεινή σε κάθε χώρο. Όλοι συνειδητοποιήσαμε, με οδυνηρό είναι η αλήθεια τρόπο, ότι η προστασία από βακτήρια και μικρόβια είναι καθοριστική. Με την έλευση της πανδημίας απολυμαντικά και αντισηπτικά έγιναν ανάρπαστα και οι δυνατότητες της προστασίας που μπορούν να προσφέρουν έγιναν αντικείμενο καθημερινής συζήτησης και έρευνας. 

Φροντίζουμε πλέον περισσότερο για την προσωπική μας υγιεινή αλλά και νοιαζόμαστε να διατηρούνται ασφαλείς οι κρίσιμοι χώροι. Η προσοχή μας στρέφεται πιο ουσιαστικά στους κανόνες που πρέπει να τηρούνται στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος ή ατομικής υγιεινής, όπως σε δομές υγείας & περίθαλψης, βιομηχανίες παραγωγής & αποθήκευσης φαρμάκων, βιομηχανίες επεξεργασίας & τυποποίησης τροφίμων, ξενοδοχεία και χώρους μαζικής εστίασης, κτίρια γραφείων, βρεφονηπιακούς & παιδικούς σταθμούς, εμπορικά κέντρα κ.λ.π. Παράλληλα η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αντιμικροβιακής δράσης προχωρά με γοργούς ρυθμούς και παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μια τέτοια νέα, καινοτόμα τεχνολογία έρχεται να ενισχύσει ιδανικά τους παραδοσιακούς τρόπους αντιμικροβιακής προστασίας. Πρόκειται για την τεχνολογία Ιόντων Αργύρου Biocote, η οποία είναι εφαρμοσμένη στις αντιμικροβιακές επιφάνειες Bioclad. Λειτουργεί και δρα άμεσα, συνεχόμενα και αποδεδειγμένα κατά επιβλαβών βακτηρίων όπως π.χ. μούχλα, σαλμονέλα, mrsa (χρυσίζων σταφυλόκοκκος), e-coli (κολοβακτηρίδια) ή και μικροβίων όπως ο ιός Η1Ν1.

Διεθνείς πιστοποιήσεις και αυστηροί έλεγχοι επιβεβαιώνουν την υψηλή ποιότητα της τεχνολογίας Ιόντων Αργύρου Biocote. Περαιτέρω δοκιμές κατά ISO22196 αποδεικνύουν ότι μειώνεται μέσα σε δύο ώρες το βακτηριδιακό φορτίο της επιφάνειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99,9%. Αξίζει να παρακολουθήσουμε το video με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες της εντυπωσιακής αυτής τεχνολογίας.

Τι είναι οι αντιμικροβιακές επιφάνειες Bioclad

Είναι επιφάνειες με πάχος έως 2,5 mm, που μπορούμε να βρούμε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Με την εγκατάστασή τους μπορούμε να επιτύχουμε την υγιεινή επένδυση της τοιχοποιίας (επιφάνειες BioClad) και του πατώματος (επιφάνειες BioFloor) σε κάθε χώρο.

Η αντιμικροβιακή δράση τους είναι εγγυημένη εφ' όρου ζωής. Έχουν σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα, μηδενικές πτητικές οργανικές ενώσεις (zero VOC’s) και είναι ανθεκτικές στα περισσότερα χημικά. Οι απαιτήσεις συντήρησης τους είναι μηδενικές και αντέχουν σε κρούσεις και πυρκαγιά. Καθαρίζονται εύκολα με ζεστό σαπουνόνερο, παρέχοντας στους χώρους τοποθέτησης γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα υγιεινής επένδυσης.

 

Πως θα τις τοποθετήσουμε

Η τοποθέτηση τους γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς της αντιπροσώπου εταιρίας και εφαρμόζονται μέσω θερμοδιαμόρφωσης και θερμοσυγκόλησης ώστε να εξαλείφονται οι αρμοί. Η εγκατάσταση διαρκεί ελάχιστο χρόνο και προκαλεί περιορισμένο θόρυβο, σκόνη και υπολείμματα οικοδομικών υλικών. Το τελικό αποτέλεσμα, είναι μία καθαρή ενιαία συνεχής επιφάνεια, που πλένεται εύκολα, καλαίσθητη, χωρίς αρμούς, ανθεκτική στις οσμές, στη μούχλα και τους λεκέδες.

 

Που μπορούν να τοποθετηθούν οι αντιμικροβιακές επιφάνειες

Κάθε χώρος που χρήζει προστασίας από μικρόβια και βακτήρια μπορεί να γίνει υγειονομικά ασφαλέστερος μετά την τοποθέτηση των αντιμικροβιακών επιφανειών Bioclad. Ήδη στη χώρα μας έχουν εγκατασταθεί σε δομές υγείας και φροντίδας αλλά και σε άλλους χώρους που απαιτούν την προσοχή μας.

Είναι μια πολύ καλή, σύγχρονη και μόνιμη λύση, που παρέχει άμεσα, άριστα αποτελέσματα ενίσχυσης και μείωσης του μικροβιακού φορτίου στο χώρο. Είτε πρόκειται για επαγγελματικό ή για άλλο χώρο, η φροντίδα για την υγιεινή είναι ένας παράγοντας που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Να λοιπόν μια πολύ καλή πρόταση που πρέπει να λάβουμε υπόψιν στην επόμενη κατασκευή ή ανακαίνιση που πολλοί προγραμματίζουμε!

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle