Νέος ψηφιακός μαστογράφος και υπερσύγχρονος έγχρωμος υπερηχοτομογράφος στον ΕΔΟΕΑΠ!

Την αγορά υπερσύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου που θα εγκατασταθεί σύντομα στο κτήριο της οδού Σισίνη στην Αθήνα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Με την απόφαση αυτή ο Οργανισμός ανταποκρίνεται στο αίτημα των ασφαλισμένων του πολλών χρόνων.

Ο Οργανισμός διέθετε αναλογικό μαστογράφο παλιάς τεχνολογίας με μικρότερες διαγνωστικές δυνατότητες και μεγαλύτερη εκπομπή ακτινοβολίας, ο οποίος ετέθη οριστικά εκτός λειτουργίας τον Δεκέμβριο του 2019 και από το 2020 το σύνολο των μαστογραφιών εκτελείτο εκτός Οργανισμού. Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραπεμπτικών για ψηφιακές μαστογραφίες αφορά τους ασφαλισμένους των Αθηνών.

Ο ψηφιακός μαστογράφος, που προμηθεύεται ο ΕΔΟΕΑΠ, είναι τεχνολογίας τελευταίας γενιάς και διαθέτει σύστημα ψηφιακώς υποβοηθούμενης διάγνωσης (CAD – Computer Aided Diagnosis). Πρόκειται για σύγχρονο σύστημα, το οποίο πολύ λίγα διαγνωστικά κέντρα διαθέτουν σήμερα και παρέχει επιπλέον ασφάλεια και ακρίβεια στη διάγνωση.

Ο ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε, επίσης, την αγορά υπερσύγχρονου έγχρωμου υπερηχοτομογράφου. Το νέο μηχάνημα διαθέτει τέσσερις κεφαλές, αντί για τρεις που διαθέτει αυτό που λειτουργεί σήμερα. Η επιπλέον κεφαλή είναι εξειδικευμένη για την εξέταση των μαστών. Η εξέταση του μαστού με υπερήχους αποτελεί συμπληρωματική εξέταση και παρέχει τη δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης των ευρημάτων από τη μαστογραφία. Ο συνδυασμός αυτός εξασφαλίζει, κατά τον καλύτερο τρόπο, τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. Παράλληλα ο νέος υπερηχοτομογράφος αναμένεται να μειώσει δραστικά την αναμονή για ραντεβού.

 

Πότε θα λειτουργήσουν

Σύμφωνα με τους χρόνους παράδοσης και εγκατάστασης που έχουν δοθεί από την ανάδοχο εταιρεία, εκτιμάται ότι μέσα σε ενάμιση μήνα περίπου θα μπορούν να γίνουν οι πρώτες ψηφιακές εντός Οργανισμού.

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/