Το νήμα της ίασης: Εικαστικό εργαστήριο για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού

-
Photo credits: Γρηγορία Βρυττιά

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία, σε συνεργασία με την εικαστικό Γρηγορία Βρυττιά και το TAF / The Art Foundation διοργανώνουν ένα εικαστικό εργαστήριο - εγκατάσταση, με τη συμμετοχή γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

Το εργαστήριο με τίτλο «Το νήμα της ίασης» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου μέχρι και την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, στο χώρο του TAF / The Art Foundation στο Μοναστηράκι. Απευθύνεται σε ασθενείς και επιβιώσασες καρκίνου του μαστού, είναι δωρεάν και δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία.

Μέσα από τα ανοιχτά, τετραήμερα εργαστήρια, οι συμμετέχουσες θα δημιουργήσουν πορτρέτα-φυλαχτά της καθεμιάς από πανιά, κλωστές, υφάσματα και άλλα υλικά, με την καθοδήγηση της Γρηγορίας Βρυττιά, γλύπτριας, textile artist κι επιβιώσασας. Τα έργα τους θα ενωθούν από την εικαστικό σε μια συλλογική εγκατάσταση, που θα αντανακλά τις διαφορετικές ιστορίες υπό το πρίσμα της κοινής εμπειρίας στην ασθένεια. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα οπτικό ισοδύναμο αυτής της μεγάλης κοινότητας, να αναδειχθεί η θεραπευτική αξία της ενασχόλησης με την τέχνη, και να απλωθεί το μήνυμα της ελπίδας και της αλληλεγγύης σε όσους βιώνουν παρόμοιες προκλήσεις.

Η έκθεση θα παρουσιάσει την εικαστική εγκατάσταση που θα προκύψει από τις δημιουργίες περισσότερων από 30 γυναικών που θα συμμετάσχουν στο έργο, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 20 - 25 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο του TAF / The Art Foundation. Αντί εγκαινίων, εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλείσιμο της έκθεσης, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, ώρες 19.00-21.00.

Photo credits: Γρηγορία Βρυττιά 
 • Εικαστικός - συντονίστρια εργαστηρίων: Γρηγορία Βρυττιά
 • Οργάνωση - επιμέλεια δράσης: Δήμητρα Τσιαούσκογλου, Δήμητρα Ερμείδου

 • Διάρκεια δράσης: 14/10/22 - 25/10/22 
 • Τοποθεσία: TAF / The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι (πλησίον Μετρό)
 • Ημέρες/ώρες εργαστηρίων:
  • Παρασκευή 14/10: 11.00-15.00
  • Σάββατο 15/10 & Κυριακή 16/10: 11.00-15.00
  • Δευτέρα 17/10: 17.00-21.00 
 • Διάρκεια έκθεσης:  20/10-25/10 

Δηλώσεις συμμετοχής

Photo credits: Γρηγορία Βρυττιά