Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στην Πλατεία Συντάγματος

Tags

Στην Πλατεία Συντάγματος βρέθηκε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Στην μεγάλη διήμερη εξόρμηση που ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη και διαχείριση των μη μεταδιδόμενων και μεταδιδόμενων ασθενειών παρευρέθη ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Η δράση είχε στόχο να ενισχύσει το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Η υγεία μου, το δικαίωμα μου». Σ’ αυτό το πλαίσιο Εθελοντές και Επαγγελματίες Υγείας από τους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς Αθηνών, Άνω Λιοσίων, Καλλιθέας,  την Υπηρεσία Νοσηλεία στο Σπίτι καθώς και την Κινητή Ομάδα Υγείας, ενημέρωσαν εκατοντάδες πολίτες για το ρόλο που διαδραματίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην πρόληψη των μεταδιδόμενων και μη-μεταδιδόμενων νοσημάτων, ενώ ταυτόχρονα τους διασυνδέθηκαν με τις παραπάνω Υπηρεσίες Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κατά τη διάρκεια της δρασης πραγματοποιήθηκε:

  • Έλεγχος αρτηριακής πίεσης
  • Test ταχείας ανίχνευσης γλυκόζης αίματος (test σακχάρου)
  • Test ταχείας ανίχνευσης έναντι του ιού της ανθρώπινης ανοσοεπάρκειας (HIV) και του ιού της Ηπατίτιδας B και C (HBV-HCV)
  • Διασύνδεση των ατόμων με πιθανά ευρήματα με τις υπηρεσίες υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού