«Όχι» της ΕΙΝΑΠ στον περιορισμό των τακτικών χειρουργείων κατά 80%

Κάθετα αντίθετοι είναι οι νοσοκομειακοί ιατροί στον περιορισμό, μέχρι και 80%, της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Την δραστική μείωση ζήτησε την 22/11/2021 με επίσημο έγγραφο η αν. Υπουργός Υγείας κα Γκάγκα για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες από την έξαρση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς), σε συναντήσεις που προηγήθηκαν ήδη πριν από αρκετές εβδομάδες, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης είχε προειδοποιηθεί ότι σχετική εισήγηση δεν θα γινόταν δεκτή, καθόσον η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ιατρικές ανάγκες των ασθενών που έχουν επανειλημμένα αναβληθεί, προκαλώντας μεγάλες αναμονές

Στην σχετική της ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι η παραμέληση των λοιπών παθήσεων αυξάνει τους γενικούς δείκτες βαριάς νοσηρότητας και θνησιμότητας ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να προσφεύγουν στις ιδιωτικές κλινικές κάθε φορά που κλείνουν τα χειρουργεία του ΕΣΥ. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι μία τέτοια εισήγηση συνιστά κατάφορη παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί με την ανακοίνωση της άμεσα:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
  • Την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου αυτού εγγράφου της Υφυπουργού Υγείας και την εύρυθμη συνέχιση των τακτικών χειρουργείων, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, διότι τα νοσοκομεία δεν πρέπει και δεν μπορούν να μετατραπούν σε νοσοκομεία μίας νόσου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle