Πρωτοποριακή μέθοδος αρθροπλαστικής εφαρμόστηκε επιτυχώς στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας!

Με τη χρήση μίας νέας μεθόδου τεχνικής πλοήγησης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ολοκληρώθηκε με επιτυχία επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής από ομάδα ιατρών της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της νέας αυτής μεθόδου συνοψίζονται στα εξής:

  • Επιτρέπει την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με απόλυτη ακρίβεια, ιδίως σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου το σκέλος του ασθενούς έχει υποστεί παλαιότερη ορθοπεδικό χειρουργείο και υπάρχουν υπολείμματα από τα παλαιότερα τοποθετημένα υλικά. Σε μία τέτοια συνθήκη δημιουργούνται αρνητικές προϋποθέσεις για την εκτέλεση μίας κλασικής αρθροπλαστικής επέμβασης ενώ η νέα μέθοδος μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια αυτά.
  • Μειώνονται οι πιθανότητες βλάβης των ιστών του ασθενούς
  • Μειώνεται η αιμορραγία
  • Αυξάνεται ο χρόνος επιβίωσης των εμφυτευμάτων λόγω της άριστης τοποθέτησης των υλικών
  • Οι ευνοϊκότερες συνθήκες υπό τις οποίες εκτελείται η επέμβαση μειώνουν σημαντικά τον χρόνο αποκατάστασης.

Η ιατρική ομάδα της Ορθοπεδικής Κλινικής εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους αναισθησιολόγους ιατρούς, τον προϊστάμενο του Χειρουργείου, την προϊσταμένη Αναισθησιολογικού και το προσωπικό του χειρουργείου, την προϊσταμένη και το προσωπικό της Ορθοπεδικής Κλινικής, τους φυσικοθεραπευτές, καθώς επίσης και το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που εμπλέκεται στην διεκπεραίωση του χειρουργείου, της νοσηλείας και της αποκατάστασης του ασθενούς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας και όλη τη Διοίκηση, «που υποστηρίζει με κάθε μέσο και προάγει την εφαρμογή των επιστημονικών εξελίξεων, ιδίως αυτή την δύσκολη εποχή της πανδημίας».

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle