Το SolidarityNow συμμετέχει και στηρίζει το Athens Pride 2023

Tags

Το SolidarityNow στα 10 χρόνια δράσης του ενισχύει με εξειδικευμένα προγράμματα υποστήριξης και φροντίδας πρόσφυγες και μετανάστες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που αντιμετωπίζουν διπλό στίγμα τόσο λόγω της ταυτότητας φύλου όσο και της ιθαγένειάς τους. Η οργάνωση στα 10 χρόνια δράσης της, έχει προσφέρει βοήθεια (στέγαση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη) σε περισσότερους από 90 πρόσφυγες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ενώ έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 150 επαγγελματίες πεδίου σε νομικά και άλλα θέματα που αφορούν ΛΟΑΤΚΙ+ αιτούντες άσυλο. Σ’ αυτό το πλαίσιο το SolidarityNow στηρίζει και το Athens Pride 2023.

Εργαζόμενοι και εθελοντές του SolidarityNow δίνουν ραντεβού το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 19.00 στην πλατεία Κοτζιά, για να περπατήσουν περήφανα στο πλάι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας τον δρόμο προς την αποδοχή και την ισότητα.

«Μια φορά και έναν καιρό …διεκδίκησα και πέτυχα.» Με αυτό ως φετινό σύνθημα και με την ευχή οι αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να αποτελούν στο μέλλον την αρχή ενός παραμυθιού με ευτυχισμένο τέλος, το «Athens Pride» διεκδικεί τον πολιτικό γάμο για όλους, την υιοθεσία και το δικαίωμα αναγνώρισης των τέκνων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, την άρση στερεοτύπων και ομοφοβικών λεκτικών και σωματικών επιθέσεων, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος και της ταυτότητας, καθώς και την αποτροπή επεμβάσεων σε ίντερσεξ ανθρώπους.