TEVA: Για πρώτη φορά και στην Ελλάδα τα Βραβεία Humanizing Health

Την φιλοσοφία της Teva ότι η φροντίδα ενός ασθενή δεν περιορίζεται μόνο στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή αλλά πρέπει να εμπεριέχει κατανόηση, ενσυναίσθηση, ανθρωπιά, συμπόνια και στήριξη στις δυσκολίες που προκύπτουν από τη νόσο αναδεικνύουν τα Ετήσια Βραβεία Humanizing Health.

Κάθε χρόνο, στις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι της Teva ψηφίζουν για την βράβευση πρωτοβουλιών που διακρίνονται για μια ανθρώπινη προσέγγιση στη φροντίδα προς τον ασθενή. Όλοι οι νικητές των Βραβείων είναι φορείς που υλοποιούν δυναμικές κοινωνικές πρωτοβουλίες, οι οποίες αποτελούν έμπνευση και προσφέρουν αυτό το «κάτι παραπάνω» στους ασθενείς και στο οικογενειακό περιβάλλον που αποτελεί τους άτυπους (μη αμειβόμενους) φροντιστές τους.

Για πρώτη φορά, με την ευκαιρία και των 120 χρόνων της Teva στον κόσμο, οργανώθηκαν και στην Ελλάδα τα Βραβεία Humanizing Health. Μάλιστα την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, μετά την συλλογή των προτάσεων και την ψηφοφορία των εργαζόμενων της, ολοκληρώθηκε και η τελετή απονομής των βραβείων. Βραβεύτηκαν έξι πρωτοβουλίες από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ για κάθε μια. Ειδικότερα οι φορείς που διακρίθηκαν καθώς και μια σύντομη περιγραφή των νικητήριων δράσεων είναι οι εξής:  

karkinaki για τη δράση: «Οι γονείς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται για τα θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο»

Στόχος είναι να «εκπαιδευτούν» οι γονείς των παιδιών και εφήβων που νοσούν με καρκίνο, συμμετέχοντας στις αποφάσεις για την σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους, μετά το τέλος της θεραπείας τους, και βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Σύλλογος ασθενών & Φροντιστών ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν για τη δράση: «Ομάδες διαδικτυακής ψυχοκινητικής υποστήριξης στην Parkinson»

Η δράση περιλαμβάνει την διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων εκπαίδευσης σε πρωτότυπες μορφές ψυχοκινητικής θεραπείας ειδικά σχεδιασμένες για τη νόσο από εξειδικευμένους επιστήμονες. 

Γιατροί του Κόσμου για τη δράση: «Πρόληψη και έλεγχος υγείας κοινωνικά ευάλωτων και απομονωμένων ατόμων τρίτης ηλικίας»

Η δράση στοχεύει στη διεύρυνση και ενίσχυση του Προγράμματος ιατρικού-προληπτικού ελέγχου "60+", καλύπτοντας τουλάχιστον 350 ασθενείς >67 ετών, με πολλαπλές χρόνιες παθήσεις, εκ των οποίων οι 119 είναι >80 ετών και χρήζουν άμεσου ιατρικού ελέγχου. 

Σύλλογος Νοσηλεία για τη δράση: «e- Φροντίδα Υγείας: Δωρεάν κατ’ οίκον νοσηλεία και ψηφιακές υπηρεσίες υγείας»

Στόχος είναι η ενίσχυση λειτουργίας του καινοτόμου προγράμματος, το οποίο δημιουργεί ένα νέο μοντέλο διαχείρισης του χρόνιου ασθενή στο σπίτι με σκοπό να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών με χρόνια νοσήματα και της οικογένειάς τους.

Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών και Φίλων Ιατρών για τη δράση: «Άσκηση και καρκίνος»

Το πρόγραμμα «Άσκηση και καρκίνος» λειτουργεί σε συνεργασία με ειδικό επιστήμονα φυσικής αγωγής, έχει διαμορφωθεί μέσα από βιβλιογραφικά εγκεκριμένα πρωτόκολλα άσκησης προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ασθενών με στόχο τη σωματική κινητοποίηση, την αύξηση της ευεξίας, τη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης, την τόνωση της αυτοπεποίθησης και συνολικά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας για τη δράση: «Ready for MS»

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των ψυχικών δεξιοτήτων των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση στην Ελλάδα, ώστε να ενισχύσουν την ψυχολογική τους ευελιξία, την ψυχική τους ανθεκτικότητα και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής τους, τόσο σε άμεσο χρόνο όσο και σε μακροχρόνια βάση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle