Το Kaizen Foundation ξεκινά με την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Aπό αριστερά:
O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο ο Ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης. ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τη δημιουργία του κοινωφελούς οργανισμού Kaizen Foundation ανακοίνωσε η γνωστή εταιρεία GameTech Κaizen Gaming. Το ίδρυμα φιλοδοξεί να αποτελέσει φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από την υγεία και την παιδεία, μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.

Με βασικούς πυλώνες δράσης την Κοινωνία, την Εκπαίδευση και το Περιβάλλον το Kaizen Foundation έχει στόχο να θέσει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον. Το ίδρυμα προγραμματίζει δράσεις με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα και καθώς και την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων σε όλες τις χώρες όπου η Kaizen Gaming έχει παρουσία. Το Kaizen Foundation εκκινεί τη δράση του για το 2024 από την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν η Μάλτα, η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Βουλγαρία.

Το Kaizen Foundation, η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών ανακαίνισης

 

Ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Στην Ελλάδα το ίδρυμα ξεκινά με την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου τα τελευταία 80 χρόνια, η οποία θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν το προσωπικό και τους ασθενείς. Ταυτόχρονα, προγραμματίζονται αλλαγές που απαιτούνται από την εθνική νομοθεσία, όπως η μεταφορά του φαρμακείου στο ισόγειο και η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης.

Στην τελετή έναρξης των εργασιών ανακαίνισης του ΓΝΠΠ παρευρέθηκε ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε: «Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, θέλω να ευχαριστήσω την Kaizen Gaming και το νεοσύστατο Kaizen Foundation που ξεκινά το έργο του από την ανακαίνιση αυτού του σημαντικού, για τους κατοίκους της Βόρειας Αθήνας και των όμορων περιοχών, παιδιατρικού νοσοκομείου. Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη που, πραγματικά, μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και CEO της Κaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης, ανεφερε: «Έχουμε δει πολλά από τα όνειρα που είχαμε όταν ξεκινούσαμε το ταξίδι της Kaizen Gaming να γίνονται πραγματικότητα. Είμαστε μια εταιρεία που απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.500 ανθρώπους. Έχουμε στηρίξει δεκάδες αθλητές στις προσπάθειές τους να κατακτήσουν τους στόχους τους. Σήμερα προχωράμε στην πραγματοποίηση ενός ακόμη ονείρου, με την ίδρυση του Kaizen Foundation, καθώς είμαστε σε θέση πλέον να συνεισφέρουμε στην κοινωνία πιο ουσιαστικά από ποτέ. Η εκκίνηση του Foundation έρχεται με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, η οποία θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών και του προσωπικού στο Παίδων Πεντέλης».

O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Πρόεδρος του Kaizen Foundation, κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή λειτουργείας της η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. H ίδρυση του Κaizen Foundation είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η ανακαίνιση αυτού του νοσοκομείου είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά. Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή».

Τέλος, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε: «Η συνεργασία με την Kaizen Gaming και το Κaizen Foundation είναι ένα παράδειγμα του πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στα παιδιά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και στήριξή τους στη διαρκή προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της ανακαίνισης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, του οποίου οι  μελέτες βρίσκονται σε διαδικασία εκπόνησης, θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διακριτές φάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου,  με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών το τέλος του 2024.