Μαζί στη ζωή: Η καμπάνια της Sanofi Ελλάδας για το Πολλαπλό Μυέλωμα συνεχίζεται και το 2024

Το Πολλαπλό Μυέλωμα είναι η δεύτερη σε συχνότητα αιματολογική κακοήθεια παγκοσμίως. Κάθε χρόνο καταγράφονται 160.000 νέα περιστατικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η νόσος εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα ηλικίας 65-74 ετών και τα συμπτώματα της περιλαμβάνουν επίμονο πόνο στα οστά ή/και κατάγματα, κόπωση, επαναλαμβανόμενες ανεξήγητες λοιμώξεις (π.χ. πνευμονία), διαταραχές του νευρικού συστήματος και δύσπνοια ή ένδειξη καρδιακής ή νεφρικής ανεπάρκειας. Με τη βοήθεια της επιστήμης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη νόσο, περιορίζοντας ή, σε κάποιες περιπτώσεις, εξαλείφοντας τα συμπτώματά της. Παρόλο που η νόσος μπορεί να επανεμφανιστεί υπάρχουν πλέον πολλές γραμμές άμυνας για την αντιμετώπιση των υποτροπών της.

Mε αφορμή τον Μάρτιο, το μήνα που είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το Πολλαπλό Μυέλωμα η καινοτόμος βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία. Πρόκειται για την καμπάνια με τίτλο «Μαζί στη ζωή» που έχει στόχο την ενδυνάμωση και η υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους ώστε να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής τους διαδρομής.

Η εκστρατεία που τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι” Αθηνών, εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2022 και έτυχε ευρύτατης θετικής αποδοχής από την κοινότητα των ασθενών. Με επικοινωνιακό όχημα ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Πολλαπλό Μυέλωμα - Μαζί στη ζωή», το οποίο μέσα από τις πραγματικές μαρτυρίες ενός ασθενή, ενός φροντιστή, ενός γιατρού και ενός ψυχολόγου, ανέδειξε τον τρόπο διαχείρισης της νόσου από τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, αλλά και τις σημαντικές ιατρικές εξελίξεις που διασφαλίζουν μακροχρόνια επιβίωση και καλή ποιότητα ζωής.

Ιωάννα Τσόκα, Country Communication Head Greece & Central South Europe MCO Communication Business Partner
Υβόνη Παπαστελάτου, Country Lead & General Manager Specialty Care Sanofi Greece & Cyprus
Νίκος Χαλαράκης, Country Medical Lead & Medical Head Specialty Care Greece & Cyprus,
Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ηθοποιός

Η εξαιρετική καμπάνια συνεχίζεται και φέτος με την δημιουργία δύο νέων ταινιών μικρού μήκους που έχουν τη μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ και αποτυπώνουν τη ζωή δύο διαφορετικών ανθρώπων και τον τρόπο με τον οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν τη διάγνωση του Πολλαπλού Μυελώματος και την υποτροπή της νόσου αντίστοιχα. Μέσα από την αυθεντική απεικόνιση των καταστάσεων, αποδίδουν με ρεαλισμό και ευαισθησία την επίπτωση της νόσου στην καθημερινότητα των ασθενών και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος.

Η Sanofi Ελλάδας παρουσίασε το νέο μέρος της εκστρατείας «Πολλαπλό Μυέλωμα – Μαζί στη Ζωή» με τις δύο ταινίες μικρού μήκους στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Ιωάννα Τσόκα, Country Communication Head Greece & Central South Europe MCO Communication Business Partner της Sanofi αναφέρθηκε στο μήνυμα της καμπάνιας και δήλωσε: «Η διάγνωση του Πολλαπλού Μυελώματος και η θεραπευτική διαχείρισή του κατόπιν υποτροπής σηματοδοτούν την έναρξη μιας δύσκολης διαδρομής για τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, με μεγάλο ψυχικό κόστος. Συνεχίζοντας την υλοποίηση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης "Πολλαπλό Μυέλωμα - Μαζί στη ζωή", μεταδίδουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι οι ασθενείς μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το Πολλαπλό Μυέλωμα, με την κατάλληλη υποστήριξη από τον γιατρό και τους φροντιστές τους».

Ιωάννα Τσόκα, Country Communication Head Greece & Central South Europe MCO Communication Business Partner
Υβόνη Παπαστελάτου, Country Lead & General Manager Specialty Care Sanofi Greece & Cyprus
Νίκος Χαλαράκης, Country Medical Lead & Medical Head Specialty Care Greece & Cyprus,
Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ηθοποιός

Οι δύο ταινίες που δημιούργησε η Sanofi παρουσιάζουν τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών καθώς αντιμετωπίζουν το αρχικό σοκ της διάγνωσης και σκιαγραφούν το φάσμα των συναισθημάτων από την αγωνία και την απογοήτευση, έως την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νόσου, με την υποστήριξη των φροντιστών τους. Κεντρικό ρόλο στις δύο ιστορίες έχει ο γνωστός ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, υποδυόμενος τον Αιματολόγο που παρακολουθεί τους ασθενείς. Τα μηνύματα που μεταφέρει στους ασθενείς και τους φροντιστές τους αποτελούν την ουσία της εκστρατείας ενημέρωσης: αναφορά στη νόσο, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ασθενής κατά τη διάρκεια της αγωγής του, στις προσαρμογές που πρέπει να κάνει στην καθημερινότητά του, αλλά και στην αισιοδοξία που προσφέρουν οι σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές.

Το κεντρικό μήνυμα που αναδεικνύει η καμπάνια της Sanofi είναι ότι το Πολλαπλό Μυέλωμα αντιμετωπίζεται με επιτυχία αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Χρειάζεται να είμαστε Μαζί στη Ζωή. Αξίζει να παρακολουθήσουμε και να κοινοποιήσουμε στους φίλους μας τις δύο ταινίες και το σημαντικό τους μήνυμα από το κανάλι Sanofi Greece στο YouTube!