Μητέρα Γη Συγνώμη στο Ηρώδειο: Μήνυμα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την κλιματική αλλαγή

Φαντασμαγορικό υπερθέαμα με διδακτικό περιχεόμενο, αντάξιο της μακραίωνης ιστορικής διαδρομής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της τεράστιας ανθρωπιστικής προσφοράς του στον τόπο μας, η μεγάλη συναυλία για το περιβάλλον στο κατάμεστο Ηρώδειο, με το έργο του του εξαίρετου μουσικοσυνθέτη Πασχάλη Τόνιου «Μητέρα Γη Συγνώμη».

Εκπληκτική ήταν η ερμηνεία των διακεκριμένων καλλιτεχνών που συμμετείχαν, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η υψίφωνος Βανέσα Καλκάνη, η σκηνοθέτης Σοφία Σπυράτου, ο Γρηγόρης Βαλτινός στο ρόλο του αφηγητή και ο Αλέξης Κωστάλας στην παρουσίαση της συναυλίας. Αξίζει να σημειωθεί και η άκρως εντυπωσιακή παρουσία της Αθηναϊκής συμφωνικής ορχήστρας και των 400 χορωδών που προσέφεραν αξέχαστες στιγμές στους χιλιάδες θεατές του Ηρωδείου.

Η μεγάλη αυτή συναυλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν μία σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων, όχι μόνο για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για την έγκαιρη αντιμετώπιση των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από αυτήν. Λαμβάνοντας δε υπόψιν ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης επιφέρουν τεράστια ανθρωπιστικά προβλήματα στις φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες χρειάζεται μια ανάλογη συλλογική προσπάθεια πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων για την αντιμετώπισή της. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα συνεχίσει να έχει ως βασικό πεδίο δράσης την κλιματική κρίση.