Νέα μέτρα για να περιοριστεί εγκαίρως η μετάλλαξη delta!

Η επέλαση και στη χώρα μας της ιδιαίτερα επιθετικής μετάλλαξης delta αλλά και το χαμηλό μέχρι σήμερα ποσοστό του πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένο (μόλις το 41% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις) προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. Βασικός στόχος είναι οι πολίτες να εμβολιαστούν και να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας πριν η μετάλλαξη delta εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα.

Με αυτά τα δεδομένα η λήψη πρόσθετων μέτρων καθίσταται αναπόφευκτη. Ήδη σήμερα, με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός  ανακοίνωσε τέσσερα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στο προσεχές διάστημα, με διαφορετική έναρξη ισχύος για το καθένα και υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός είναι, τώρα, το «κατά κεφαλήν χρέος» της Χώρας.

 

Τα νέα μέτρα
  • Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.
  • Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.
  • Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους, με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Περαιτέρω στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων, ενώ προβλέπονται αυστηροί έλεγχοι.

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/