Νοιάζομαι για το παιδί μου: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την ψυχική υγεία από το Ινστιτούτο Prolepsis

Η πρωτοβουλία "Νοιάζομαι για το παιδί μου", που προωθείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas, εξελίσσεται με τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας που προσφέρει κάθε στιγμή πρόσβαση σε πλούσιο και αξιόπιστο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για την ψυχική υγεία των παιδιών και των οικογενειών. Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεί μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών και φιλοδοξεί να παρέχει τα εργαλεία και τις πληροφορίες σε όλους και όλες.

Μέσα από την πλατφόρμα προσφέρονται πληροφορίες για καίρια θέματα που αφορούν όλη την οικογένεια, δραστηριότητες και εργαλεία που απευθύνονται σε παιδιά και γονείς, καθώς και προτάσεις παιχνιδιών, ταινιών και βιβλίων που σχετίζονται με τις θεματικές του προγράμματος και την ψυχική υγεία. Επιπλέον, είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα για τα νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνονται, αλλά και ενημερωτικό υλικό για φορείς και γραμμές βοήθειας που παρέχουν στήριξη σε αντίστοιχα θέματα. 

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου» έχει στόχο να ενδυναμώσει τα μέλη της οικογένειας, ενισχύοντας τις σχέσεις τους και δημιουργώντας ευκαιρίες εκπαίδευσης σχετικά με σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Εξαρτήσεις, Εκφοβισμός, Αυτοεκτίμηση & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Διαγενεακές Σχέσεις και Ψυχική Υγεία, Οριοθέτηση, Αντιμετώπιση Απώλειας και Στάδια Ανάπτυξης και Διαπαιδαγώγηση σχετικά με τα Όρια Σώματος.