Οι «σκληροί δείκτες» δεν επιτρέπουν την άρση των περιορισμών

Η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες δημιούργησε, έστω και προσωρινά, την αισιοδοξία ότι τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου ίσως θα μπορούσαν σταδιακά θα αρθούν.

Σε αντίθεση όμως με την πτώση των κρουσμάτων, οι σκληροί δείκτες των διασωληνομένων ασθενών στις ΜΕΘ όλης της χώρας αλλά και των θανάτων, δε δίνουν τελικώς περιθώρια για την πολυπόθυτη άρση των περιορισμών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, υπάρχει μία σοβαρή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων της Όμικρον, η οποία έρχεται και σε μικρότερο χρονικό διάστημα από αυτό που είχε αρχικά υπολογιστεί. Εντούτοις το Εθνικό Σύστημα Υγείας υφίσταται πολύ μεγάλη πίεση από τη «Δέλτα» και συνεπώς είναι λογικό, να υπάρξει παράταση των μέτρων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θ. Πλεύρης, «Θα περιμένουμε βέβαια την εισήγηση των Ειδικών, αλλά πιστεύω ότι προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες, να κλείσουμε 20, 25 ημέρες με αυτά τα μέτρα, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας και ενδεχομένως μετά από μια εβδομάδα, γιατί για μια εβδομάδα θα ισχύσει η παράταση αν αποφασιστεί, να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το αν μπορούμε να πάμε σε αποκλιμάκωση.»

Λίγες ώρες αργότερα, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Κατόπιν και της σχετικής εισήγησής της περί παράτασης ισχύος των μέτρων, ελήφθη η σχετική απόφαση η οποία θα έχει διάρκεια για μία ακόμα εβδομάδα με στόχο της επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Σημειώνεται πως η πρώτη παράταση που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα ισχύει μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου, ενώ η νέα παράταση, που αποφασίστηκε σήμερα, ισχύει μέχρι 31 Ιανουαρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle