Προσωπική επιστολή, η πρώτη ποιητική συλλογή του ιατρού Δημήτρη Κουντουρά

Έπειτα από τέσσερις δεκαετίες εσωστρέφειας ή προπαρασκευής, ήρθε η ώρα για την πρώτη ποιητική συλλογή του πολυπράγμονος ιατρού Δημήτρη Κουντουρά. Πενήντα τέσσερα πυκνά πλην όμως συναρπαστικά ποιήματα — απέριττα σε επίπεδο γλώσσας, ευθύβολα σε επίπεδο νοήματος. Μια ποίηση όπου τίποτε δεν περισσεύει, μια ποίηση βραδυφλεγής, μια νηφάλια προτροπή για το Ουσιαστικό και το Ωραίο.

 

ΝΑ ΠΑΣ
Με το χαμόγελο στον έρωτα να πας
και με χαρά πολλή να πας
στο θάνατό σου.
Στο χάος μόνο ευτυχισμένος πας
μην πας αλλιώς, ποτέ
εντός κλειδώσου!
Ανύποπτος και σκυθρωπός αν πας
θα πας χαμένος
απ’ το χέρι το δικό σου.

Ο Δημήτρης Κουντουράς

Ο Δημήτρης Κουντουράς γεννήθηκε το 1968 στην Καρδίτσα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι παθολόγος−ηπατολόγος, με σημαντικές μεταπτυχιακές σπουδές και ερευνητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, συνεργαζόμενος με μεγάλες Ιατρικές Μονάδες, με έμφαση στην Κλινική Ιατρική και την Τριτοβάθμια Διάγνωση και Θεραπεία. Έχει επίσης σημαντική εργασιακή εμπειρία στα αντικείμενα της Ψυχιατρικής και της Ασφαλιστικής Ιατρικής. Διαβάζει και γράφει ποίηση από πολύ νεαρή ηλικία. Η Προσωπική επιστολή είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.


 

Αγορά ή παραγγελία του βιβλίου
  • Από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων «ΠΕΡΙΣΠΩΜΕΝΗ», Γεωρ. Γενναδίου 5, Αθήνα 106 78, Τηλ.: 2103303554, Κιν.: 694 5413855, e-mail: selavis@gmail.com
  • Με παραγγελία στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.
  • Μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του βιβλιοπωλείου «Πολιτεία»