Σε κλοιό οι ανεμβολίαστοι για να περιοριστεί η πανδημία

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Χώρα μας σε συνδυασμό με την επικείμενη έλευση του χειμώνα, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού καθώς και η διαπίστωση, από στατιστικά στοιχεία, ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο σε σχέση με τους  ανεμβολίαστους να νοσήσουν βαριά και να εισαχθούν σε ΜΕΘ, οδήγησε στην λήψη πρόσθετων μέτρων. Στόχος η προάσπιση της κοινωνίας και η προστασία των ανεμβολίαστων ώστε να μην νοσήσουν και να μην κινδυνεύσουν περισσότερο.Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και έχουν ως εξής:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους. Ο έλεγχος γίνεται αποκλειστικά με rapid test ή τεστ PCR και όχι με self test. Η δαπάνη για τα test βαρύνει τον εργαζόμενο και θα ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ μηνιαίως.
  • H πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μικτούς χώρους διασκέδασης, στα εμπορικά καταστήματα (λιανεμπόριο) και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με  αρνητικό PCR ή rapid test.

 

Εξαιρούνται από την παραπάνω υποχρέωση των διαγνωστικών τεστ:

  • Η είσοδος σε καταστήματα εμπορίας τροφίμων
  • Η είσοδος σε εκκλησίες για την άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος των πολιτών
  • Η είσοδος στα φαρμακεία

 

Εντατικοποίηση ελέγχων και αύξηση προστίμων

Αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα, ενώ θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι. Ειδικότερα:

  • Μηδενική ανοχή σε επιχειρηματίες που, ενώ έχουν δηλώσει την επιχείρησή τους ως χώρο αμιγώς για εμβολιασμένους,  δεν τηρούν τα μέτρα και δέχονται και ανεμβολίαστους πελάτες. Θα πρέπει να υπάρχει και το πιστοποιητικό και η ταυτοπροσωπία (ταυτότητα ή άλλο νόμιμο έγγραφο).
  • Οι ποινές διπλασιάζονται με πρόστιμο που θα ξεκινά από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.
  • Θα γίνει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν αυτά τα μέτρα και έχουν δεχθεί ποινές
  • Στους αθλητικούς χώρους, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, αλλά είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και το μέτρο δεν τηρείται, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες.

 

Παράταση στην αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων ιατρών

Συνεχίζει να ισχύει το μέτρο της αναστολής για τους ιατρούς. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί η αναστολή παρατείνεται, κατ’ αρχήν, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και θα επανεξεταστεί η περαιτέρω εφαρμογή της. Παράλληλα οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί ιατροί δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα και η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle