Στην Ουκρανία η όγδοη ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Tags

Η όγδοη ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παραδίδοντας την Δευτέρα 1 Αυγούστου σχεδόν 35 τόνους ανθρωπιστικού υλικού στις Κεντρικές Αποθήκες του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, προσέφερε σημαντική ποσότητα φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στο τοπικό νοσοκομείο της Περιφέρειας Kamianets-Podilskyi της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, τα 3 φορτηγά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τα οποία μετέφεραν περίπου 35 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συνέλεξε το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, παρέδωσαν με ασφάλεια το πολύτιμό φορτίο τους στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας, προκειμένου να διανεμηθεί άμεσα στους αμάχους της Ουκρανίας. Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν περιορίστηκε όμως μόνο στην παράδοση του ανθρωπιστικού υλικού, καθώς προσέφερε δωρεά σημαντική ποσότητα φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο νοσοκομείο της Περιφέρειας Kamianets - Podilskyi της Ουκρανίας. Υλικό που θα ενισχύσει άμεσα τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του να περιθάλψουν τους πληγέντες αμάχους.

Σημειώνεται ότι, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις υπηρεσίες της εν λόγω Περιφέρειας, παρέχοντας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στους εκτοπισμένους αμάχους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Kamianets-Podilskyi, απένειμε τιμητική πλακέτα στην Μονάδα Υγείας του Οργανισμού, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας βοήθειας που παρέχει στην περιοχή. Συγχρόνως, παρέδωσε ευχαριστήρια επιτολή και ειδική διάκριση στον Προέδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

 

 

 

 

 

ADMAN