Συνεργασία PetCity και ΙΕΚ ΣΒΙΕ θέτει νέα πρότυπα στην φροντίδα των ζώων συντροφιάς

Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ & Γιάννης Γαβριηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group
Tags

Μια σημαντική συνεργασία που φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μια νέα πρωτοποριακή εποχή στην φροντίδα των ζώων συντροφιάς ανακοίνωσαν τα Pet City και η γνωστή σχολή επαγγελμάτων υγείας ΙΕΚ ΣΒΙΕ. Η συνεργασία επιδιώκει να θέσει νέα πρότυπα στον τομέα της φροντίδας και της περιποίησης των ζώων και να συνδέσει έμπρακτα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, κάτω από μία κοινή στέγη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, τα Pet City θα ενσωματώνουν καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες στα καταστήματά τους, ενώ ταυτόχρονα οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΣΒΙΕ θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν σε πραγματικά περιστατικά και να εργαστούν σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον.

Στόχος της συνεργασίας είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, μέσω ενός οικοσυστήματος που περιλαμβάνει κτηνιατρικές και καλλωπιστικές υπηρεσίες, βασικούς πυλώνες του στρατηγικού πλάνου των Pet City για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος απόλυτης εμπειρίας φροντίδας και ευζωίας, τόσο για τα κατοικίδια ζώα όσο και για τους pet parents. Τον στόχο αυτό θα υπηρετήσει ένα δίκτυο υπηρεσιών που δημιουργείται για να καλύπτει πανελλαδικά τις ανάγκες των κατοικιδίων και των κηδεμόνων τους. Το οικοσύστημα αυτό των υπηρεσιών, με την υπογραφή Pet City, στοχεύει στο να προσφέρει μία ολιστική λύση για την φροντίδα των ζώων συντροφιάς, διασφαλίζοντας ακόμα υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και τη μέγιστη προσοχή σε κάθε ανάγκη τους.

Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Μαρία Στογιάννου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος, Αξιωματικός Κτηνίατρος του Πολεμικού Ναυτικού, DVM, MSc, Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group, Βαρβάρα Σκούρτη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ Pet City Group, Ελισάβετ Τσάπου, Διευθύντρια Κέντρου Διά Βίου Μάθησης ΣΒΙΕ, Σωτηρία Γαβριηλίδου, Υποδιευθύντρια ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Ο στρατηγικός σχεδιασμός των Pet City

Για την πρακτική εφαρμογή αυτού του εγχειρήματος, τα Pet City, στο πλαίσιο του επενδυτικού τους πλάνου ύψους 40 εκ. ευρώ, έχουν ήδη προχωρήσει στην δημιουργία σημείων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων που μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν φτάσει τα 40 συνολικά. Παράλληλα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία 2 υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων Pet City, όπου θα υποδεχτούν από τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, και σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 2, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών Grooming και των Κτηνιατρείων δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας.

Μαρία Στογιάννου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος Αξιωματικός Κτηνίατρος του Πολεμικού Ναυτικού, DVM, MSc, Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group, Νίκος Καστρινάκης Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Η συνδρομή των ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην υλοποίηση του σχεδίου

Από την πλευρά του, Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, που διαθέτει πολυετή και βαθιά γνώση στις σπουδές του τομέα υγείας, δημιούργησε 2 εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών υψηλής ζήτησης, με επίκεντρο τα αντικείμενα της φροντίδας και του καλλωπισμού των ζώων συντροφιάς.

 

1ο πρόγραμμα σπουδών: «Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς»

Αφορά σε ένα το πιστοποιημένο, ταχύρρυθμο, πρωτοπόρο στον κλάδο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς». Υποστηριζόμενο από την πρώτη Σχολή Υγείας στην Ελλάδα και τον Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ACTA), το πρόγραμμα εγγυάται μια ολοκληρωμένη επιμόρφωση, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος, με την αξιοποίηση υπερσύγχρονων υποδομών και εξοπλισμού, μέσα από 180 ώρες θεωρίας και 120 ώρες πρακτικής άσκησης.

 

2ο πρόγραμμα σπουδών: «Καλλωπισμός Ζώων Συντροφιάς»

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pet Grooming ("Kαλλωπισμός Ζώων Συντροφιάς"), που φέρει τη σφραγίδα των δύο κορυφαίων οργανισμών, είναι ένα 4μηνο πρόγραμμα, σχεδιασμένο σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, το οποίο αναπτύσσεται μέσα από 40 ώρες θεωρίας και 80 ώρες πρακτικής άσκησης. Οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δικτύου Pet City, υπό την επίβλεψη senior groomers, αναπτύσσοντας γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιάννη Γαβριηλίδη, Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group

Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pet City Group, σχολίασε την σημαντική συνεργασία και επισήμανε: «Η στρατηγική αυτή συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να συνδεθεί επί της ουσίας και στην πράξη η εκπαίδευση, η επιστημονική κατάρτιση με την αγορά εργασίας κάτω από μια κοινή στέγη φροντίδας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας.»

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νίκου Καστρινάκη, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Από την πλευρά τους ο Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με τα Pet City, τον ηγέτη στον τομέα της φροντίδας ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνεργασία είναι μια επιβεβαίωση της διαχρονικής μας δέσμευσης για ποιοτική εκπαίδευση και εξέλιξη των αποφοίτων μας σε περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου.»