Τέλος, από το Σάββατο 19 Ιουνίου, η δωρεάν χορήγηση των self-test από τα φαρμακεία

Ήδη από την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισε την διάθεση των δωρεάν self-tests μέχρι και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self-tests.

 

Πώς θα διατεθούν τα self-test σε εργαζόμενους και εκπαιδευτική κοινότητα

  • Από την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 μέχρι και το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 θα διατεθούν 3 self-tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7 μέχρι 30 Ιουνίου σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων, δηλαδή θα δοθεί ένα self-test για κάθε εβδομάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου.
  • Επίσης από την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 θα διατεθούν 3 self -Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.

 

Την διακοπή της διανομής των δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία επιβεβαίωσε σήμερα και ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, κ. Άκης Σκέρτσος που ανακοίνωσε ότι η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο το Σάββατο 19/6. Περαιτέρω επιβεβαίωσε δε ότι η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού αφήνοντας αδιευκρίνιστα τα ερωτήματα σε ποιές ομάδες δικαιούχων θα διατίθενται αυτά και από ποιά κανάλια διανομής, καθόσον τα ζητήματα αυτά θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle