Θρόμβωση και καρκίνος: Διαδικτυακή ενημέρωση από τον Κ.Ε.Φ.Ι.!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) με την ευγενική υποστήριξη της LEO Pharma διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα (Webinar) με θέμα «Θρόμβωση και καρκίνος» την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00-20:00. Το webinar θα προβληθεί ζωντανά από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook καθώς και από την ιστοσελίδα του Κ.Ε.Φ.Ι.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού για τον κίνδυνο της θρόμβωσης και ειδικότερα της θρόμβωσης που συσχετίζεται με τη νόσο του καρκίνου. Η θρόμβωση είναι μια ύπουλη πάθηση την οποία ο περισσότερος κόσμος αγνοεί. Υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε ογκολογικούς ασθενείς θα εμφανίσει κάποια στιγμή στην πορεία της νόσου του θρόμβωση. Μάλιστα, η θρόμβωση είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στους καρκινοπαθείς. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, οι ασθενείς να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα αλλά και να γνωρίζουν τους τρόπους πρόληψης της θρόμβωσης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι:

  • Ελισάβετ Γρουζή, MD, PhD, Αιματολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Ν.Υ. Αιμοδοσίας Γ.Α.Ο.Ν.Α "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ", Πρόεδρος του Ιδρύματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας
  • Ευάγγελος Δημακάκος, Υπεύθυνος Αγγειολογικού Ιατρείου Γ' Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, Νοσοκομείο "Σωτηρία", Πρόεδρος Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας, Εκπρόσωπος UEMS European of Angiology/Vacular Medicine
  • Νικόλαος Τσουκαλάς, MD, MSc, PhD, MSc Βιοπληροφορική, Παθολόγος-Ογκολόγος , Επιμελητής Α, Ογκολογικό Τμήμα, Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ)
  • Δημήτριος Φαρμάκης, Καρδιολόγος - Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Παναγιώτα Καραμπάτου, Ασθενής, Ψυχολόγος, Εκπρόσωπος του Κ.Ε.Φ.Ι. στο εξωτερικό
  • Γιώργος Καραναστάσης, Αθλητικός Επιστήμονας, B.Sc, M.Sc  

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Αιμιλία Σταθάκου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η κ. Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

Μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή και να παρακολουθήσουμε το webinar με ένα απλό κλικ στην σχετική ιστοσελίδα.

 

 

 

 

 

 

https://www.helenvita.com/anti-wrinkle

 

 

 

 

 

 

 

 

https://octenisept.gr/proionta/octenisan-wash-lotion/