Big data, ψηφιακή επανάσταση: Νεωτερισμός στην έρευνα ή νέα ισχυρά όπλα στην αντιμετώπιση του καρκίνου;
Την τελευταία εικοσαετία σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στην επιβίωση του καρκίνου. Οι καρκινοπαθείς σήμερα ζουν περισσότερο και ορισμένοι καρκίνοι όπως ο καρκίνος του μαστού αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά χρόνιας νόσου. Συνδυασμός διαφόρων παραγόντων όπως η πρόγνωση, πρωτογενής ή δευτερογενής με προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, οι νέες διαγνωστικές μέθοδοι αλλά και η ραγδαία εξέλιξη νέων και αποτελεσματικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, συμβάλλουν σημαντικά στην πρώιμη διάγνωση και την πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα την παράταση της επιβίωσης και τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιβιούντων.
Η πραγματική επανάσταση στην ψηφιακή τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, η συσσώρευση γνώσης και η σχετικά εύκολη πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο των πληροφοριών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις καλύτερης κατανόησης της βιολογίας των όγκων και της εξατομικευμένης αντιμετώπισης, με σκοπό την τελική άσκηση της ογκολογίας ακριβείας, που ίσως αποτελέσει το μέλλον.
Μετά τις επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, το «Ελληνικό Ογκολογικό Ινστιτούτο Υποστήριξης Ασθενών» οργανώνει την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 την φετινή του συνάντηση στο Divani Caravel Hotel, με θέμα: Big data, ψηφιακή επανάσταση: Νεωτερισμός στην έρευνα ή νέα ισχυρά όπλα στην αντιμετώπιση του καρκίνου;
Στόχος είναι να δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν και να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και με τους νεότερους συναδέλφους και μέλλοντες γιατρούς, ώστε με την ενεργό και «ζωντανή» συμμετοχή όλοι να προσεγγίσουν και θα κατανοήσουν καλύτερα την σύγχρονη πραγματικότητα.
Οι ενδιαφερόμενοι ας σημειώσουν ότι θα χορηγηθούν 12 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME-CPD).




































