Διαχείριση περιστατικών με Covid και από τις ιδιωτικές κλινικές

Μέχρι σήμερα ένας ασθενής από οποιοδήποτε νόσημα που παράλληλα ήταν και θετικός στον κορονοϊό, δεν μπορούσε να νοσηλευτεί για το νόσημά του σε ιδιωτικές κλινικές. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι είχε λοίμωξη Covid ταυτόχρονα με οποιαδήποτε άλλη ασθένεια οδηγούσε υποχρεωτικά στην παραπομπή του σε δημόσιο νοσοκομείο και εισαγωγή σε κλινική Covid.

Η διαχείριση αυτή των ασθενών με Covid και όχι από Covid είχε ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και την ψυχολογική πίεση του ασθενούς. Το σύστημα αυτό αλλάζει άμεσα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ, με τα μοντέλα που υπάρχουν πλέον, οι ιδιωτικές κλινικές θα μπορούν να νοσηλεύουν τα περιστατικά Covid αντίθετα με ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με την λύση αυτή, όταν ένας πολίτης πάσχει από μία άλλη αιτία και παράλληλα έχει και κορονοϊό, δηλαδή πρόκειται για ασθενή με Covid και όχι από Covid, θα μπορεί να παραμείνει και να νοσηλευτεί από την ιδιωτική κλινική. Με αυτόν τον τρόπο ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί να κρατάει περιστατικά ώστε να αποφεύγεται η πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που παρουσιάστηκε τα προηγούμενα έτη. Στόχος είναι η καλύτερη ανάπτυξη της τακτικής λειτουργίας των Δημοσίων Νοσοκομείων.