Η Sanofi Ελλάδας υποδέχεται την Πρέσβειρα της Γαλλίας Laurence Auer

- Γρηγόρης Δαμασιώτης, Head of Data Science and Business Transformation Central South Europe MCO,
- Valentina Belcheva, General Manager Consumer Healthcare Greece & Cyprus,
- Αγγελίνα Μαυράκη, Clinical Studies Unit Head Greece,
- Εμμανουέλα Γεωργιτσοπούλου, HR Head Greece & Central & South Europe MCO Diversity, Equity & Inclusion Lead,
- Anthony Aouad, General Manager General Medicines, Greece (Interim) / BO&S Head Central & South Europe,
- François de Ricolfis, Επικεφαλής της Περιφερειακής Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλικής Πρεσβείας,
- Laurence Auer, Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα,
- Υβόνη Παπαστελάτου, Country Lead Greece & General Manager Specialty Care Greece & Cyprus,
- Ιωάννα Τσόκα, Country Communication Head Greece / Central & South Europe MCO Communication Business Partner,
- Γιώργος Μπακέλλας, Country Finance Head Greece,
- Αθηνά Παπαπαύλου, Head of Public Affairs Central & South Europe MCO & Head of Public Affairs Greece,
- Νίκος Χαλαράκης, Country Medical Lead & Medical Head Specialty Care Greece & Cyprus,
- Ηλίας Τουλίτσης, Head of Foundation Central & South Europe

Την Sanofi Ελλάδας, την ελληνική θυγατρική της γνωστής βιοφαρμακευτικής Γαλλικής εταιρείας Sanofi, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα Laurence Auer. Συνοδευόμενη από τον Επικεφαλής της Περιφερειακής Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλικής Πρεσβείας, κ. François de Ricolfis η κα Auer βρέθηκε για πρώτη φορά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, συναντήθηκε με τη Διοικητική Ομάδα και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Sanofi στη χώρα μας. Η επίσκεψη αντανακλά το κλίμα εμπιστοσύνης και ανοιχτού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και αναμένεται να αποτελέσει αφετηρία για την περαιτέρω ενδυνάμωση των συνεργειών που αναπτύσσουν οι δύο χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Πρέσβειρα της Γαλλίας ενημερώθηκε για την επιχειρηματική στρατηγική και το κοινωνικό-οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας στην Ελλάδα. Μάλιστα η κα Auer εξέφρασε τον θαυμασμό της για την πορεία ανάπτυξης της Sanofi και τη συμβολή της στην τοπική οικονομία, καθώς η Sanofi Ελλάδας αποτελεί τη μεγαλύτερη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα.

Η ατζέντα της συνάντησης περιείχε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της εταιρείας για την προαγωγή και αξιοποίηση της φαρμακευτικής καινοτομίας, όπως το σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα της Sanofi σε κλινικές μελέτες στην Ελλάδα και η υλοποίηση πρωτοποριακών προγραμμάτων υποστήριξης ασθενών. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στη σημασία της διαμόρφωσης ενός βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τον ελληνικό φαρμακευτικό κλάδο, ενώ υπογραμμίστηκε η συμμετοχή της Sanofi Ελλάδας στον δημόσιο διάλογο για θέματα Πολιτικής Υγείας.

Περαιτέρω, η Πρέσβειρα κα Auer ενημερώθηκε για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που υλοποιεί η Sanofi Ελλάδας στο πλαίσιο εφαρμογής της παγκόσμιας εταιρικής στρατηγικής για την ενίσχυση της Διαφορετικότητας, της Ισότητας και της Συμπερίληψης, καθώς επίσης και την παρουσίαση της συνεισφοράς της εταιρείας στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον μέσω της υλοποίησης ποικίλων δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση της Laurence Auer στους πρόσφατα ανακαινισμένους εργασιακούς χώρους της Sanofi Ελλάδας, οι οποίοι αποτυπώνουν τη δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία ενός υγιούς, συμπεριληπτικού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, όπου η ανάπτυξη, η υποστήριξη και η ευεξία κάθε εργαζόμενου αποτελούν προτεραιότητα. Τέλος, διοργανώθηκε προς τιμήν της Πρέσβειρας της Γαλλίας εσωτερική εκδήλωση με τη συμμετοχή των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στα γραφεία της Sanofi Ελλάδας η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Laurence Auer δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά επισκέφτηκα μια γαλλική εταιρεία με μακρόχρονη παρουσία στην Ελλάδα και μπόρεσα να συναντήσω το προσωπικό της. Αποκόμισα χρήσιμες πληροφορίες για τα εν εξελίξει έργα στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα, καθώς και για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας εν γένει».

Από την πλευρά της η καΥβόνη Παπαστελάτου, Country Lead & General Manager Specialty Care Sanofi Greece & Cyprus ανέφερε: «Ήταν εξαιρετική τιμή για όλους εμάς στη Sanofi Ελλάδας να υποδεχτούμε στα γραφεία μας την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κυρία Laurence Auer, με τον Επικεφαλής της Περιφερειακής Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλικής Πρεσβείας, κο François de Ricolfis και να παρουσιάσουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα, το έργο και τη συνεισφορά μας στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας. Η ικανοποίηση της αξιότιμης Πρέσβειρας της Γαλλίας για την ισχυρή παρουσία μας, ως γαλλική εταιρεία στην Ελλάδα, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε το έργο μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας εταιρικής στρατηγικής που ακολουθούμε».