Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ημερίδα για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στον εργασιακό χώρο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκπαιδευτική – ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Εκτίμηση και αποτίμηση δραστηριοτήτων με προσανατολισμό στις επείγουσες συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών».

Ο Οργανισμός, υλοποιώντας σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία  Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου(IFRC) το πρόγραμμα Απλοποιημένο Πρωτόκολλο `Έγκαιρης Δράσης-Ελλάδα Ακραία Υψηλές θερμοκρασίες (Simplified Early Action Protocol – Extreme heat) επιδιώκει την έγκαιρη, επικεντρωμένη και εύστοχη  προληπτική παρέμβαση για την επιτυχημένη επίτευξη διαχείρισης των ακραία υψηλών θερμοκρασιών και τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υπόσταση. Με την χρήση του προγράμματος Συμμετοχικότητας, Επικοινωνίας και Δέσμευσης επιτυγχάνει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Με εξειδικευμένα τεχνικά εργαλεία και μεθόδους επικοινωνίας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θέτει ως κριτήριο τις καταγραφόμενες ανάγκες και την ανατροφοδότηση από τον  εξυπηρετούμενο πληθυσμό και  σχεδιάζει τις δράσεις του με απώτερο σκοπό την ουσιώδη και συγκροτημένη παρέμβαση συμβάλλοντας στην υιοθέτηση σωστών συμπεριφορών.

Το πρόγραμμα της ημερίδας που θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, έχει ως εξής:

  1. Προστασία  εργαζομένων από θερμική καταπόνηση σε συνθήκες ακραία υψηλών θερμοκρασιών. Εισηγήτρια Νοσηλεύτρια Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης κα Ειρήνη Παπάζογλου.
  2. Η συμβολή της Συμμετοχικότητας, Επικοινωνίας και Δέσμευσης (ΣΕΔ) στο πρόγραμμα "Ακραία Υψηλές Θερμοκρασίες -Extreme Heat. Εισηγήτρια  Κοινωνική λειτουργός, Msc. Συντονίστρια Συμμετοχικότητας, Επικοινωνίας και Δέσμευσης (ΣΕΔ) Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Ζυγούρη.
  3. Παροχή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης σε επείγουσες συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών. Εισηγήτρια Νοσηλεύτρια Msc, Πρόσωπο Αναφοράς Συμμετοχικότητας, Επικοινωνίας και Δέσμευσης (ΣΕΔ) του Τομέα Υγείας E.E.Σ. κα Βασιλική Δάλλα.