Οικονομική ενίσχυση σε πλημμυροπαθείς του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Tags

Στο πλαίσιο των δράσεων ανθρωπιστικής αρωγής και ψυχοκοινωνικής στήριξης των νοικοκυριών που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα Daniel, κλιμάκια με κοινωνικούς λειτουργούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέβησαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2024 στις Τοπικές Κοινότητες Μαγουλίτσας, Ριζοβουνίου, Κρανέας, Μαγούλας, Αγναντερού και Παλαιοχωρίου του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, προκειμένου να παραλάβουν αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από δυνητικά δικαιούχους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων, υποστηρίχθηκαν πενήντα δύο (52) νοικοκυριά των οποίων η κύρια κατοικία υπέστη ολοσχερή καταστροφή (κατοικία χαρακτηρισμένη ως «κόκκινη»), με κατάθεση ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης περατώθηκε τέλος Μαρτίου και άμεσα ενημερωθήκαν οι τελικοί δικαιούχοι.

Σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία για την υποστήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων πληθυσμού πολύτιμη ήταν η αρωγή του Δήμαρχου Μουζακίου, κ. Στάθη Θεοφάνη, καθώς και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Μαγουλίτσας, κ. Κορώνη Κωνσταντίνο,  Ριζοβουνίου, κ. Γκερμπεσιώτη Γεώργιο, Κρανέας, κ. Καραμπέκο Ευάγγελο, Μαγούλας, κ. Γκόλια Κωνσταντίνο,  Αγναντερού, κ. Τζιβέλη Απόστολο και Παλαιοχωρίου, κ. Νίκου Παναγιώτη.