Παράσταση όπερας στο Άσυλο Ανιάτων από καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το Άσυλο Ανιάτων φιλοξένησε, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, ομάδα καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις εγκαταστάσεις του στην Κυψέλη. Η επίσκεψη προσέφερε στους περιθαλπόμενους του Ασύλου την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία μίας παράστασης όπερας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή στηρίζει επί σειρά ετών το Άσυλο Ανιάτων με παραστάσεις υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα συνομιλεί με τους ωφελούμενους και τους εισάγει στον κόσμο του λυρικού θεάτρου. Η θεραπευτική ιδιότητα της μουσικής και η εξωστρέφεια ενισχύουν την ποιότητα ζωής των ενοίκων και συμβάλουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που φέρνει η αναπηρία στη ζωή τους. Οι καλλιτέχνες σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που συμμετείχαν στην επίσκεψη είναι οι κ.κ. Λυδία Αγγελοπούλου, Μέτζο Σοπράνο, Σταμάτης Μπερής, Τενόρος, Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Σοπράνο, Ανδρέας Καραούλης, Τενόρος, Βενιαμίν Χαντζηκουμπάρογλου, Μαέστρος.

Η κα. Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, μίλησε για την επίσκεψη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Άσυλο Ανιάτων αναφέροντας: «Η διαχρονική προσφορά των καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι συγκινητική και ουσιαστική. Σε κάθε τους επίσκεψη μας μαγεύουν με τις υπέροχες φωνές τους, το ταλέντο, την ευαισθησία, το brio και την κίνησή τους. Ευχαριστούμε θερμά την κα Αγγελοπούλου, τον κ.  Μπερή και την υπόλοιπη ομάδα των καλλιτεχνών που μας προσφέρουν γενναιόδωρα στιγμές αξέχαστες, εναποθέτοντας τις πανέμορφες φωνές και το ταλέντο τους στις ψυχές των περιθαλπόμενων του Ιδρύματός μας».