Συναυλία για την Κυστική Ίνωση και τη δωρεά οργάνων με το σύνθημα «Απεριόριστη Ανάσα»

Την επέτειο των 40 χρόνων του γιορτάζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης και οργανώνει συναυλία ευαισθητοποίησης για τη νόσο και τη δωρεά οργάνων με το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα «48 Ώρες».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός). Είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της καμπάνιας «Απεριόριστη Ανάσα-Be a life donor», μιας εκστρατείας ενημέρωσης για την Κυστική Ίνωση και τις μεταμοσχεύσεις, που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος από το 2020 με την υποστήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν για όλους ενώ για όσους βρίσκονται μακριά θα μεταδοθεί και live streaming από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης. Μάλιστα πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια της συναυλίας, στο χώρο του θεάτρου θα βρίσκεται το ενημερωτικό περίπτερο του Συλλόγου με ενημερωτικά φυλλάδια και αναμνηστικά δώρα. 


 

Η Άννα Σπίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, ασθενής και η ίδια, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες και στα μηνύματα της πρωτοβουλίας: «Οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση και οι οικογένειές μας αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη καθημερινότητα από τη γέννησή μας. Αγωνιζόμαστε για  να κερδίσουμε την ανάσα μας και τη ζωή μας και θέλουμε μέσα από τη συναυλία να περάσουμε το μήνυμα ότι ό,τι κι αν γίνει, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, ποτέ δεν το βάζουμε κάτω. Μέσα από τη μουσική θέλουμε να μεταδώσουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα που γεννιέται για τους ασθενείς μας μέσα από τις καινοτόμες θεραπείες που «παγώνουν» τη νόσο και τη μεταμόσχευση πνευμόνων και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για την αξία της πρόληψης της νόσου, αλλά και της δωρεάς οργάνων. Ευχαριστούμε το συγκρότημα «48 Ώρες», που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ευαισθησία στην πρόσκλησή μας να τραγουδήσουν στη συναυλία μας και υπόσχονται μέσα από ένα χαρούμενο μουσικό πρόγραμμα να μας διασκεδάσουν και να μεταδώσουν την αισιοδοξία που αποπνέει το μήνυμα για “Απεριόριστη Ανάσα” και “2η ευκαιρία στη ζωή”. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και τους υποστηρικτές και της συναυλίας, και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, κ. Νικόλαο Χουρσαλά, που αγκάλιασαν την εκδήλωση μας και τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση».

Όσοι έχουμε χρόνο αξίζει να δώσουμε ραντεβού στο Θέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος», την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 20.00, για να ενώσουμε όλοι και όλες μαζί τις φωνές μας και να διαδώσουμε όσο πιο δυνατά και μακριά γίνεται το μήνυμα για «Απεριόριστη Ανάσα» και «2η ευκαιρία στη ζωή»!


  • Η συναυλία τελεί υπό την Αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Δήμου Κορυδαλλού.
  • Πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Vertex Pharmaceuticals- Μέγας Χορηγός, Gilead Sciences- Χάλκινος χορηγός και Motor Oil- Δωρητής.
  • Χορηγοί επικοινωνίας: Life Valley, News4Health, TheDailyHeath, HealthWeb.