Τέλος οι μάσκες στα σχολεία!

Σταδιακά αναστέλλονται και οι τελευταίοι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για τη διασπορά του κορονοϊού. Ήδη, μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.). Στις περιπτώσεις αυτές τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, διατηρείται ως μέτρο προκειμένου να προφυλαχθούν απόλυτα οι μαθητές και κανείς να μην νοσήσει κατά την εξεταστική του περίοδο.

Εντούτοις, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι δεν εφησυχάζουμε, καθόσον όλοι οι ειδικοί στην Ελλάδα, και οι ομόλογοι Υπουργοί Υγείας των ξένων χωρών, εκφράζουν μία έντονη ανησυχία ότι από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει γύρισμα της πανδημίας, θα υπάρξει δηλαδή μία φυσιολογική άνοδος και κατά συνέπεια θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όπως επεσήμανε, αρχικό σχέδιο της Κυβέρνησης είναι η επαναφορά περιοριστικών μέτρων εάν και εφόσον η πανδημία δείχνει μία δυναμική που να επιβάλλει την εφαρμογή τους.

ADMAN