Sanofi: Δυναμική συμμετοχή στο Delphi Economic Forum με εισηγήσεις για το μέλλον της Υγείας και την ισότιμη πρόσβαση

Δυναμικά συμμετείχε η Sanofi στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθκε το διάστημα 10 – 13 Απριλίου. Η γνωστή βιοφαρμακευτική εταιρεία για άλλη μια χρονιά στήριξε το Forum ως Χρυσός Χορηγός ενώ ηγετικά της στελέχη συμμετείχαν σε σημαντικές συζητήσεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της Υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και τις στρατηγικές Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης από τις σύγχρονες επιχειρήσεις.

 

Υβόνη Παπαστελάτου: Η φαρμακευτική καινοτομία αποτελεί επένδυση και όχι δαπάνη

Η Υβόνη Παπαστελάτου, Country Lead Sanofi Greece & Cyprus and General Manager Specialty Care Greece & Cyprus, συμμετείχε σε panel με θέμα συζήτησης την εξασφάλιση της αυτονομίας, της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στην Υγεία. Η κα Παπαστελάτου τόνισε ότι η φαρμακευτική καινοτομία αποτελεί επένδυση και όχι δαπάνη, επισημαίνοντας την ανάγκη να τεθεί η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία σε άμεση προτεραιότητα, καθώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, και επιπλέον τα καινοτόμα φάρμακα του σήμερα αποτελούν τα κρίσιμα φάρμακα του αύριο.

Περαιτέρω η κα Παπαστελάτου ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Υγείας στην Ευρώπη, ενισχύοντας την επένδυση στις κλινικές μελέτες και δημιουργώντας το κατάλληλο οικοσύστημα, ώστε να εφαρμοστούν καινοτόμες λύσεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των καινοτόμων θεραπειών, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης. Στη συζήτηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι εξής διακεκριμένοι ομιλητές από τον πολιτικό χώρο: ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, η Επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, Δέσποινα Σπανού και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Florence Baron Papillion: Η Ευρώπη χρειάζεται συμπεριληπτικό περιβάλλον υγείας

Εποικοδομητική συζήτηση και θετικά μηνύματα μοιράστηκε και η Florence Baron Papillion, Head Corporate Public Affairs Europe, Sanofi France, σε panel η θεματολογία του οποίου εστίασε στο κρίσιμο ζήτημα της ανάπτυξης ενός σταθερού και βιώσιμου πλαισίου για τη φαρμακευτική καινοτομία μέσω της συν διαμόρφωσης και από κοινού ανάπτυξης στρατηγικών υγείας, όπου συμμετείχε και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Florence Baron Papillion επισήμανε τη σημασία της κοινής και συντονισμένης στρατηγικής για τη διαμόρφωση ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος υγείας στην Ευρώπη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής των ασθενών. Επιπλέον, ανέφερε ότι πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναπτύξει εθνικές στρατηγικές για την υγεία, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με κύριο στόχο την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων της κάθε χώρας. Αντίστοιχα και η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει μία κοινή πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας στρατηγικές οι οποίες θα υποστηρίξουν την καινοτομία και τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων αλλά ταυτόχρονα θα αναδείξουν και θα αναπτύξουν περαιτέρω τα δυνατά σημεία της χώρας, όπως είναι ο πλούτος σε επιστημονικό προσωπικό και την ψηφιακή πρόοδο.

Christelle Foucault: Ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία για όλους

Η Christelle Foucault, Diversity Campaigns & External Engagement Director, Sanofi France, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα τις προσδοκίες από τις στρατηγικές Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης και τα αποτελέσματά τους.

Η κα Foucault ανέλυσε τη σημασία της εφαρμογής των στρατηγικών αυτών, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Sanofi «A Million Conversations», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι με σκοπό, μέσα από ειλικρινείς διαλόγους με υποεκπροσωπούμενες κοινότητες, να αξιοποιήσει τη δύναμη και τα εργαλεία του οργανισμού σε συνδυασμό με την εσωτερική του ποικιλομορφία, προκειμένου στη συνέχεια να επιδράσει στο περιβάλλον διαμορφώνοντας συνθήκες Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης. Περαιτέρω η κα Foucault επισήμανε στην τοποθέτησή της πως ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, όλοι πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, την ίδια πρόσβαση και να αντιμετωπίζονται ισότιμα στην υγεία.